Bio

Once

                                         Originaltitel: Once


             Hur ofta finner du rätt person? Once vann publikpriset på filmfestivalen i Sundance 2007, där den också hade världspremiär. Huvudrollerna spelas av Glen Hansard från The Commitments och nykomlingen Marketa Irglova som tillsammans också skrivit och spelar all musik som framförs i filmen.

Once handlar om två tråkiga människor som träffas för att skriva musik som bara är marginellt mindre tråkig än dom själva. Detta väljer de att göra i Dublin, som i den här filmen framstår som världens tråkigaste stad. Killen jobbar med att reparera dammsugare. Tjejen är städare. Allt är filmat med den sortens digitalkamera som gör att allting ser gråare ut än det egentligen är.

Skådespeleriet består mest av hur dessa namnlösa musiker flinar pillemariskt mot varandra, varvat med hur den ena imponerat betraktar den andra musicera. Höjdpunkten i filmen är när den manliga huvudrollen blir rånad av en galen missbrukare som visar sig vara hans bror. Hahaha.

Mot slutet börjar den kvinnliga huvudrollen att spela en pianolåt som faktiskt låter riktigt bra - men innan man får höra klart den bestämmer hon sig givetvis för att bryta ut i gråt. Så kul ska vi inte ha det!

Japp i kväll blir det bio i Lund med Kristian, sägs att denna filmen ska vara bra så vi tänkte att de måste vi ta reda på om den verkligen är=) Ha en trevlig Fredag kväll allihopa!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0